Om mig

Hej och välkommen till min bokblogg! Vad kul att just du har hittat hit! Jag som skriver här heter Agnes Lindholm och är en glad 16-åring! Mitt största intresse är böcker och läsning och på den här bloggen delar jag med mig av mina läsupplevelser. Jag tror att alla kan finna glädjen i läsning, bara man hittar rätt bok. Mitt syfte med bloggen är att inspirera andra och sprida läsglädje. Böckerna jag skriver om riktar sig främst till barn och ungdomar eftersom att det är den typen av böcker jag oftast läser, men också för att jag tycker det är så otroligt viktigt att barn och ungdomar läser. Jag vet själv hur många fördelar jag har haft tack vare min goda läsförståelse, både i skolan men även i andra sammanhang. Läsning är det bästa jag vet och jag hoppas på att sprida läsglädje till andra! Att jag själv är ung tror jag också är en fördel för att kunna inspirera andra i min ålder till läsning.

För mig är läsningen nästan som ett beroende och det är den känslan jag vill sprida vidare. Känslan när man fullkomligt älskar en bok är så magisk att man bara måste uppleva det igen. Jag tror att det är därför jag fortsätter läsa bok efter bok. Ibland hittar man helt rätt och det blir så där underbart! På min bokblogg som jag skriver bokrelaterade inlägg på oftast tre gånger i veckan. Alla mina inlägg handlar om böcker, det kan exempelvis vara bokrecensioner, författarintervjuer eller bokrelaterade händelser i mitt liv. Böckerna jag skriver om är som sagt barn- och ungdomsböcker för alla åldrar och jag hoppas på att kunna sprida en massa läsglädje och boktips!

Foto: Elin Ejdetjärn
Förutom böcker gillar jag att dansa, jag dansar disco och jazz flera timmar i veckan. Jag har även tävlat i discodans sedan jag var åtta år men nu har jag bestämt mig för att sluta tävla och satsa mer på andra saker. Att bara vara hemma och ta det lugnt är något av det bästa jag vet. Då brukar jag städa, titta på youtubevideos, måla, baka och såklart läsa! Men jag gillar skolan också! Jag går första året på samhällsprogrammet på S:t Eskils gymnasium i centrala Eskilstuna. Där lär jag mig allt mellan himmel och jord tack vare mina lärare! Jag är en väldigt ambitiös elev med höga mål som alltid gör mitt bästa oavsett ämne. Jag är även med i skolans aktiva elevråd.

Jag tycker även väldigt mycket om att skriva och förutom att skriva här på bloggen skriver jag för tidiningen Hemmaliv som ges ut i Eskilstuna där jag bor. Där har jag en sida där jag tipsar om böcker vilket är jätteroligt! Annars skriver jag en del dikter och berättelser när jag får tid. Min dröm är att jobba med något inom skrivande och med böcker. Jag funderar på att bli journalist eller jobba på ett bokförlag. Jag har också en dröm om att bli författare och har som mål att någon gång i livet få en bok utgiven! 

Böckerna jag läser oftast skönlitterära böcker som är verklighetstrogna och det brukar vara barn- och ungdomsböcker. Fantasy är en genre som jag inte fastnat för helt, men annars läser jag det mesta. Deckare, övernaturliga böcker, kärleksböcker och så vidare. Jag tar gärna emot recensionsexemplar på böcker som verkar intressanta och passar in bland den typen av böcker jag skriver om här på bloggen! Det är bara att höra av sig till mig!

Nu vet du lite mer om mig och min blogg! Lämna gärna en kommentar om det är något du undrar eller om du har ett boktips! Hoppas du gillar min blogg!

Gilla min Facebook-sida "Agnes bokblogg" för uppdateringar i ditt Facebookflöde när jag publicerat ett nytt inlägg på bloggen!

Här kan ni hitta mig:
Mail - agneslindholm01@gmail.com
Instagram - @agnes_lindholm
Facebook-sida - Agnes bokblogg

16 kommentarer :

 1. jättefin blogg! jag älskar både lila och ugglor

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Vilken bra bokblogg du har! :)

  SvaraRadera
 4. Om du inte har läst ingenting och allting av Nicola Yoon så borde du verkligen göra det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag läst! Superbra verkligen! Tror det kommer en ny bok av Nicola Yoon nu i vår/sommar!

   Radera
 5. Superbra blogg! Undrar om du har skrivit en bok eller ska skriva en, i så fall borde du göra det!
  Ännu en gång VÄLDIGT BRA BLOGG! FORTSÄTT MED DET UNDERBARA ARBETET DU GÖR!
  Ska fortsätta hålla utkik på dina inlägg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh! Vad glad jag blir! Tack! <3

   Radera
 6. Hej!
  Ska du bli författare när du blir äldre?
  //psst cool blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag vill gärna bli författare när jag blir vuxen! Men vi får se hur det blir, jag är lite inne på att bli journalist också! Vill i alla fall arbeta med något där man får skriva!

   Radera
 7. Du har skrivit massor av bra recensioner! Jag läste om att du är ambassadör. Hur blev du det? Och när startade du bloggen?
  Hälsningar från Stockholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, jag tycker det är jätteroligt att skriva bokrecenioner! Jag var ambassadör för Augustpriset som är ett stort litterärt pris i höstas. De sökte bloggambassadörer så då skrev jag ett mejl till dem om min blogg och berättade varför jag ville bli ambassadör. Då vale dem mig som ambassadör, vilket var jätteroligt! Jag startade bloggen i maj 2014 när jag var 13 år. Jag hade en annan blogg innan där jag skrev om allt möjligt, men jag ville ha en riktig bokblogg så jag startade den här!

   Radera
 8. Tjena. Jag undrar hur gammal man måste vara för att bli ambassadörsblogg? Vart skickar man in sin ansökan för det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att det är någon bestämd ålder man måste vara. Jag såg på Augustprisets hemsida att de sökte bloggambassadörer och skickade in min ansökan där!

   Radera
 9. Du är så duktigt, jag blev inspirerad av dig å vill gärna träffa dig

  SvaraRadera